СБУ не дала вивезти в Росію шпигунський прилад

СБУ не дала вивезти в Росію шпигунський прилад

Укрінформ
На Харківщині Служба безпеки України спільно з прикордонниками припинила спробу незаконного переміщення через кордон до Російської Федерації товарів подвійного призначення.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"На пункті митного контролю "Харків-пасажирський" правоохоронці затримали пасажирку потягу Харків-Москва, яка намагалася вивезти до Російської Федерації штекерну антену-ретранслятор. Прилад був виготовлений на одному з підприємств Харківщини і призначався для військово-промислового комплексу Росії", - йдеться у повідомленні.

За попередніми висновками фахівців, така антена є товаром подвійного призначення: вона налаштована для роботи на військових радіочастотах і може використовуватися для збору радіоінформації, тобто радіорозвідки. Міжнародна передача таких товарів може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України.

Слідчими Управління СБУ в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-