Спирт для бойовиків везуть із Харкова - Снєгирьов

Спирт для бойовиків везуть із Харкова - Снєгирьов

Укрінформ
На лікеро-горілчані підприємства, що знаходяться на окупованих територіях Донбасу, постачається спирт із харківського підприємства.

Про це на прес-конференції в Києві заявив співголова громадської організації "Громадянська ініціатива "Права справа" Дмитро Снєгирьов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для випуску контрафактної продукції як лікеро-горілчаної, так і медичної використовується український спирт. Свого часу ми дуже обережно дали інформацію щодо можливого використання "чеченського" чи "дагестанського" спирту. Ні, на жаль, використовується спирт підприємства, яке розташоване в Харкові", - сказав він.

На переконання співголови ГО "Права справа", спеціальним службам України було б цікаво проконтролювати "шляхи постачання і спирту, і готової продукції на території так званих ДНР та ЛНР".

Снєгирьов також стверджує, що контрафактне виробництво тютюнової продукції на окупованих територіях Донбасу та її подальша реалізація на території України та Європи  "неможлива без коридорів, а саме коридорів, пов'язаних із Одеською митницею".

Як стверджує експерт, саме контрафактне виробництво лікеро-горілчаних та тютюнових виробів наразі знаходиться в орбіті фінансових інтересів ватажків обох псевдореспублік "ДНР" та "ЛНР". "В Донецьку - це фабрики "Олімп" (лікеро-горілчані вироби)  і "Хамадей" (тютюнова продукція). У Луганській області  - це так звана фабрика "Луга-Нова", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-