У Полтаві проходить суд над Кернесом

У Полтаві проходить суд над Кернесом

Укрінформ
Негода не перешкодила Харківському міському голові Геннадію Кернесу прибути до Полтави, де пороходить чергове засідання проти нього і двох його охоронців, обвинувачених в побитті і незаконному затриманні учасників харківського євромайдану.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Кернес прибув до суду, незважаючи на те, що через снігопад частина доріг перекрита. Перед початком засідання він відмовився дати журналістам коментарі. Суд продовжує допитувати потерпілих", - зазначили в суді.

Активісти не проводять ніяких акцій біля будівлі суду.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 14 грудня 2015 року засідання суду перенесено на 18 січня 2016 року через планове лікування Кернеса.

Тоді ж в суді заслухають потерпілих - двох активістів, підданих, за їх словами, викраденню, побиттю і  погрозам вбивством з боку Кернеса і його охраников.

На засіданні захист Кернеса клопотав про залучення як свідка глави МВС Арсена Авакова, що відкрив кримінальне провадження у справі Кернеса і його охоронців. Суддя відхилив клопотання, але пообіцяв, що, за необхідності, Авакова викличуть як свідка.

За словами прокурора Олександра Ганілова, з боку обвинувачення буде представлено всього більше ніж 70 свідків.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Геннадію Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років позбавлення волі. Всі троє не визнають провину і заявляють про фальсифікацію справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-