Карантин: до

Карантин: до "жорстких обмежень" Київ ще не дотягує

Укрінформ
Карантин, введений в київських закладах освіти та охорони здоров'я, є превентивним заходом. Станом на сьогодні у Києві не реєструють високих цифр і показників захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції. До показників епідпорогу, за яких потрібно вводити жорсткі обмежувальні протиепідемічні заходи, ми ще "не добираємо 30%".

Про це в прямому ефірі "112 Україна" повідомив головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

"У середу, 20 січня, ми приймемо рішення, чи потрібно далі продовжувати ці заходи, чи ні", - сказав Рубан.

За його словами, з початку тижня після закінчення канікул фіксується стрімке зростання випадків захворювань серед дітей віком від 10 до 17 років. "Майже удвічі за 4 дні збільшився показник. І серед дорослих збільшився на 50%. Що стосується дітей до 4-х років - тут тільки плюс 3%. У віковій категорії від 7 до 10 років плюс 20%", - сказав він.

З урахуванням того, що захворюваність серед малюків поки невисока, дитячі садки на карантин закриватися не будуть.

За словами Рубана, згідно з прогнозом, з прогресією, яка спостерігається сьогодні, наступного тижня ми підійдемо до епідпорогу, і можливим є погіршення епідемічної ситуації в Києві.

Нагадаємо, в Києві з суботи, 16 січня, вводиться карантин у закладах освіти та охорони здоров'я, а також обмеження на проведення публічних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-