АТО: біля Горлівки сталося бойове зіткнення

АТО: біля Горлівки сталося бойове зіткнення

Укрінформ
Протягом минулої доби ситуація в зоні проведення АТО загострилася: важке озброєння застосовувалося противником відразу на кількох ділянках фронту.

Про це на брифінгу в Києві у вівторок заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора обстановка на сході України мала тенденцію до загострення. Противник застосував важке озброєння одразу на кількох ділянках фронту", - повідомив Мотузяник.

Так, російські окупаційні війська відновили обстріли на Луганському напрямку. "Противник обстріляв зі 120-мм мінометів наші позиції поблизу Кримського. Дещо пізніше інший опорний пункт у цьому ж районі потрапив від вогонь з гранатометів противника", - поінформував речник.

На Донецькому напрямку протягом минулої доби противник неодноразово порушував режим тиші на Світлодарській дузі. Зокрема, поблизу Троїцького відбувся короткотривалий мінометний обстріл противника. На південь від Луганського бойовики неодноразово відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

"Північніше Горлівки, між Семигір'ям та Новолуганським, учора відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником. Після короткотривалої перестрілки бойовики відійшли на південь", - зазначив Мотузяник.

За його словами, на інших ділянках фронту - західніше Горлівки та в районі Донецького аеропорту - "обстановка незмінна". "Тривають бойові дії низької інтенсивності без застосування важкого озброєння. Найбільш тривалі обстріли ворога відбулися західніше Новгородського та поблизу Опитного", - додав речник.

На Маріупольському напрямку ворог порушив режим тиші одразу на кількох ділянках фронту. Зокрема, поблизу сел. Водяне бойовики випустили 10 мін зі 120-мм міномета. Окрім цього, провокації окупантів відбулися на південно-західних околицях Донецька (Мар'їнський район) та поблизу с. Гранітного.

Незважаючи на це, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-