У Криму працює лише половина російських генераторів

У Криму працює лише половина російських генераторів

Укрінформ
Лише половина з направлених Росією в окупований Крим електрогенераторів перебуває в експлуатації, оскільки вони надійшли без запасних частин та неналежними паливно-мастильними матеріалами.

Про це Укрінформу повідомили в ексклюзивному коментарі в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Встановлено, що газотурбінні електростанції та інші електрогенеруючі пристрої надійшли з території Росії без запасних частин. При цьому, більшість агрегатів не запускаються при низьких температурах, а паливно-мастильні матеріали для їх роботи не відповідають встановленим нормам. Таким чином, в експлуатації перебуває лише 50% електрогенераторів", - повідомили у військовій розвідці.

В ГУР підкреслили, що нездатність російської окупаційної влади відновити нормальний режим функціонування енергетичної інфраструктури Криму "призводить до загострення проблем у сфері житлово-комунального господарства".

"Протягом тижня у містах Керч, Сімферополь, Севастополь, Феодосія та Ялта подача електроенергії здійснювалась з порушенням затверджених графіків та не більше 12 годин на добу. Одночасно із знеструмленням житлових будинків припинялось їх опалення та водопостачання. У темну пору доби обмежувалось освітлення вулиць та робота закладів громадського харчування. Повністю припинено енергопостачання приватним підприємствам. їх керівників повідомлено про необхідність самостійно вирішувати існуючі проблеми", - зазначається у коментарі.

При цьому, проблеми енергозабезпечення негативно впливають на економіку окупованої республіки. Так, за оцінками російської окупаційної влади, загальний обсяг збитків промислових підприємств через відсутність електроенергії становить близько 900 млн рублів, з них 188 млн рублів - збитки підприємств оборонно-промислового комплексу, додали в ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-