Бойовики знову тасують сили на передовій – ІС

Бойовики знову тасують сили на передовій – ІС

Укрінформ
Перегрупування сил і засобів противника спостерігається на передньому краї одразу на кількох ділянках - поблизу Горлівки (у смузі Горлівка-Донецьк), у західній і північно-західній частині Донецька, а також на південь від Донецька.

Про це повідомив у Фейсбуці координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук.

"У район н. п. Первомайськ, Гранітне, на приморському напрямку - між н. п. Саханка і Новоазовськ, а також в район Луганська, відзначається перекидання сил і засобів бойовиків. На дані ділянки перекидаються підрозділи ротної ланки (зазвичай 8-10 од. ББМ і 5-6 од. автотранспорту з живою силою). Також йде перекидання сил і засобів через Алчевськ в бік Стаханова та Первомайська", - пише він.

За словами Тимчука, у зв'язку з "кризою" поблизу Озерянівки (блокування бандформування "Троя") через Пантелеймонівку в район Горлівки було перекинуто 6 армійських вантажівок з бойовиками, 4 од. БТР-80 (також з бойовиками на броні).

Крім того, в районі н. п. Горлівка північніше Артемівського шосе за станцією Терриконною зафіксована піхотна група бойовиків з бронетехнікою (всього до роти і 7 одиниць ББМ, в основному МТ-ЛБ, 2 од. 82-мм мінометів та 1 од. ЗУ-23-2): "За попередніми даними, група прибула на посилення підрозділам, які періодично обстрілюють Жованку й Зайцеве (т. ж. можлива ротація)".

Після пересування на північний схід Авдіївки, бронегруппа бойовиків (4 танки і 4 БМП-2 та БТР-70,80) відійшла на східний напрямок. В даний момент ця техніка маскується бойовиками на позиціях між Ясинуватою і Макіївкою.

"Бойовики продовжують утримувати на рубежі Заїченко – Саханка посилений батальйон (БТГ). Поблизу Безіменного зосереджується резервний підрозділ терористів (6 од. танків – розосереджені північніше даного н. п. по ярах і балках, замасковані; також в районі н. п. Безіменне – 22-24 од. автотранспорту і 10-12 од. різних ББМ – від БРДМ-2 до БМП-2, МТ-ЛБ). Установки БМ-21 122-мм РСЗВ "Град", раніше зафіксовані захід н. п. Патріотичне, перекинуті в район н. п. Червоноармійське", - повідомляє Тимчук.

Розгорнутий раніше в районі Єнакієвого – Вуглегірськ – Камишатка посилений батальйон бойовиків (БТГ), про яке раніше повідомляла група "ІС", рушив у бік Горлівки: "Артилерійський підрозділ зі складу даної БТГ перекидається в район південніше Гольмовского. Таким чином, бойовики підтягують посилення правого флангу сил АТО на Світлодарському плацдармі (нагадаємо: у смузі від Первомайська до Санжарівки сили противника були посилені ще перед Новим роком)".

Аналогічна картина, за даними Тимчука, спостерігається південь від Донецька – ущільнилися бойові порядки бойовиків від Оленівки до Стили (включаючи Докучаєвський "вузол оборони противника). Додатково у першу лінію на даній ділянці перекинуто 2 посилені мотострілкові роти, РТГ (всього 180-200 чол. при 15-16 одиницях ББМ), а також 6 "Градів" і не менш як 6 "Гвоздик", захованих у трикутнику Андріївка – Ларине – Обільне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-