Дніпропетровські «винахідники» обманювали термінали сувенірними грошима

Дніпропетровські «винахідники» обманювали термінали сувенірними грошима

Фото
Укрінформ
У Дніпропетровську викрили групу людей, які виготовляли підроблені гривні й «легалізовували» їх через термінали самообслуговування. У фальшивомонетників вилучили «липових» купюр на понад 23 тис. грн.

Про це повідомили в департаменті захисту економіки Національної поліції України. 

«Розрізаючи грошові купюри номіналом 5, 20, 50, 200 та 500 гривень, склеювали їх скотчем з сувенірними банкнотами, що дозволяло отримати зловмисникам підроблені купюри Національного банку України в більшій кількості. Виготовлені таким чином «гроші» фальшивомонетники реалізовували в місті Дніпропетровськ через термінали самообслуговування. Зокрема, вони поповнювали банківські картки своїх рідних або підставних осіб, а в подальшому знімали їх з карток», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили особи зловмисників - вони виявилися місцевими мешканцями 1974 та 1979 років народження. Затримали їх на «гарячому»: фальшивомонетники намагались збути підроблені купюри номіналом 200 гривень через термінал, розташований у продовольчому магазині.

У 41-річного зловмисника правоохоронці вилучили 44 банкноти з явними ознаками підробки, а також скотч, канцелярській ніж, лінійку, декілька банківських карток, сім-картки, флеш-карти.

Одночасно з затриманням підозрюваних, правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів та їхніх рідних.

У помешканні громадянина 1974 року народження виявили 300 купюр сумнівного походження номіналом 200, 500 гривень, фрагменти купюр номіналом 5, 20, 50, 200, 500 гривень та 13 банківських карток. У родички другого фігуранта справи було виявлено банківські картки, рахунки яких поповнювались шляхом збуту підроблених грошей через термінали.

Всього під час обшуків вилучили 345 фальшивих купюр на суму понад 23 тисячі гривень, сім-карти різних мобільних операторів та 21 банківську картку.

Окрім цього, в рамках кримінального провадження та проведення слідчо-оперативних заходів задокументовано численні факти збуту 41-річним фальшивомонетником підроблених грошей. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.199 ККУ. Підозрюваному обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту. Стосовно другого затриманого та його родички обрано міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

За інформацією представників банку, починаючи з березня 2015 року, на території міста інкасаторами вилучено понад півмільйона гривень фальшивих купюр номіналом 20, 200 та 500 гривень.

Наразі працівники поліції перевіряють затриманих на причетність до збуту фальшивих грошей в період з березня 2015 року по січень 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-