У підпільній гуральні в гаражі знайшли майже тонну сурогату

У підпільній гуральні в гаражі знайшли майже тонну сурогату

Фото
Укрінформ
Працівники Національної поліції України Харківщини вилучили в гаражі місцевого мешканця майже тисячу літрів алкогольного сурогату та компоненти для його виготовлення.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Працівники Управління захисту економіки Нацполіції України в Харківський області завадили потраплянню в обіг близько тонни невідомої "алкогольної" продукції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в поліції, 40-річний місцевий мешканець в одному з боксів гаражного кооперативу організував підпільну "гуральню". Кустарним методом він виготовляв сурогат під назвою "коньяк". Рецепт дуже простий: до рідини невідомого походження чоловік додавав харчовий ароматизатор. Готову до вживання продукцію він реалізовував в гаражі. Вартість пластикової пляшки ємністю 5 літрів становила 210 гривень.

Працівники УЗЕ вилучили майже тисячу літрів підозрілої рідини прозорого кольору та готового до реалізації "коньяку", а також понад 40 тюбиків харчового ароматизатора. Вилучена продукція направлена на дослідження.

Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Фото: Департамент захисту економіки Національної поліції України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-