Спробу привласнити 2,5 мільйона в

Спробу привласнити 2,5 мільйона в "оборонці" розгляне суд

Укрінформ
Військова прокуратура передала до суду справу щодо спроби заволодіння державними коштами у сумі понад 2,5 млн грн Миколаївського бронетанкового заводу.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України. 

«Слідчими слідчого відділу військової прокуратури Центрального регіону України закінчено досудове розслідування та направлено до Заводського районного суду Миколаєва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням службової особи-керівника одного зі структурних підрозділів державного підприємства «Миколаївський бронетанковий завод», яка в період проведення АТО, зловживаючи службовим становищем (ч.2 ст.364, ч.2 ст.15 КК України), сприяла представникам комерційних структур у постачанні державному підприємству неякісних запасних частин (що були у використанні), внаслідок чого комерційні структури безпідставно мали намір заволодіти державними коштами в сумі понад 1 млн грн, а згодом ще 1,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування слідчі військової прокуратури Центрального регіону України та оперативні працівники ГУБКОЗ СБУ спільними заходами попередили спричинення збитків державному підприємству. Гроші фактично надійшли на рахунки «фірми-прокладки», але були вчасно заблоковані завдяки зверненню слідчих військової прокуратури до суду та накладенню на них арешту. Згодом кошти були повернуті Миколаївському бронетанковому заводу в повному обсязі.

Слід зазначити, що двоє громадян, які мали на меті заволодіти грошовими коштами ДП Миколаївський БТРЗ у розмірі 2,5 млн грн, були в листопаді 2015 року притягнуті до кримінальної відповідальності та засуджені Шевченківським районним судом Києва за дії, пов'язані з підкупом службової особи юридичної особи приватного права (ч.2 ст.368-3 КК України). Вказані фігуранти справи підшукали директора одного з комерційних підприємств (з ліцензією від Укроборонпрому) та запропонували йому за неправомірну вигоду в розмірі 10% від 2,5 млн грн укласти від імені очолюваного ним підприємства з ДП Миколаївський БТРЗ фіктивні договори поставки запчастин до бронетанкової техніки, обготівкувати та привласнити для них отримані на виконання вказаних договорів державні кошти.

Санкція ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-