Розвідка повідомила про можливі провокації на свята

Розвідка повідомила про можливі провокації на свята

Укрінформ
Під час новорічний свят російські окупаційні війська можуть влаштувати нові провокації на зразок тих, які відбулись у Комінтерновому, по всій лінії розмежування у зоні антитерористичної операції.

Про це на брифінгу у вівторок заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на поточний розвиток ситуації в зоні антитерористичної операції, за аналізом Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у короткостровій перспективі - маються на увазі всі новорічні свята - слід очікувати нових провокацій зі сторони російських окупаційних військ по всі лінії розмежування" - сказав Скібіцький.

Він повідомив, що ситуація в Комінтерновому залишається стабільно напруженою.

За словами Скібіцького, станом на 29 грудня в населеному пункті перебуває до роти зі складу 9 окремого мотострілецького полку 1 армійського корпусу чисельністю близько 80-100 осіб.

"Частина особового складу переодягнута в цивільну форму одягу і видає себе за місцеве населення", -   зазначив представник ГУР.

Відповідаючи на запитання журналістів, Скібіцький зауважив, що вхід російських військових груп у Комінтернове, не є грубим порушенням мінських домовленостей, оскільки, згідно з ними, населений пункт перебуває під контролем так званої "ДНР".

Водночас він підкреслив, що грубим порушенням поточних домовленостей, які досягаються контактною групою в Мінську, є введення в Комінтернове техніки, бронетехніки та переміщення особового складу окупаційних військ саме після 22 грудня, коли було досягнуто домовленості про припинення вогню.

"Це реально провокаційні заходи, щоб спровокувати українську армію", - наголосив Скібіцький. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-