Кремль намагається спровокувати наступ ЗСУ на Донбасі - Полторак

Кремль намагається спровокувати наступ ЗСУ на Донбасі - Полторак

Укрінформ
Керовані Росією бойовики роблять в останні дні цього року усе можливе, щоб спровокувати Збройні Сили України на порушення Мінських домовленостей.

Про це заявив під час прес-конференції очільник оборонного відомства Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Збройні Сили України діють в рамках Мінських угод. Терористичні угрупування під керівництвом Російської Федерації в останні дні цього року роблять усе можливе для того, щоб спровокувати ЗСУ на порушення Мінських угод, щоб звинуватити у нас у тому, що ми порушуємо ці домовленості", - заявив Полторак.

При цьому, міністр додав, що усьому світу зрозуміло, що не виконують Мінські домовленості лише бойовики та РФ. "Для того, щоб звинуватити нас, вони вчора провокували нас в районі Маріуполя, позавчора проводили декілька спроб бойових зіткнень, щоб спровокувати нас на агресивні дії, щоб ми пішли у наступ", - заявив він.

Водночас Полторак наголосив, що дотримання Збройними Силами Мінських домовленостей не означає, що Україна не буде захищатися. "Якщо противник про це мріє, то він про це може забути. Ми готові до захисту і будемо захищатися", - запевнив він.

Міністр також заявив, що припущення про те, що "немає команди стріляти", абсолютно безпідставне. "Кожен військовослужбовець за статутом має право захищати своє життя і застосовувати зброю, коли є загроза його життю. Тому чітко кожен командир у зоні проведення АТО знає порядок своїх дій", - підкреслив він.

Полторак додав, що ЗСУ не здали жодного населеного пункту в районі Маріуполя. "Ми ситуацію контролюємо і там достатньо сил, щоб реагувати на відповідні дії противника. На сьогодні ситуація в районі Маріуполя контрольована", - запевнив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-