В уряді назвали кращі та гірші регіони

В уряді назвали кращі та гірші регіони

Укрінформ
Найкращі показники з соціально-економічного розвитку в Україні мають Дніпропетровська, Київська, Харківська і Вінницька області та місто Київ. Найгірші - Чернігівська, Житомирська, Тернопільська, Донецька та Луганська області.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, представляючи перше рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів під час засідання уряду, повідомляє Урядовий портал.

"Моніторинг та рейтингова оцінка роботи місцевих державних адміністрацій стимулюватимуть регіони конкурувати між собою за інвестиції. Керівники на місцях мають боротися за інвестиції, фінансову самодостатність та інвестиційну привабливість своїх областей. Всі ці фактори сприятимуть економічному зростанню України в цілому", - зазначив Зубко.

За його словами, від того, наскільки ефективно формується бюджет та використовуються кошти, залежить і розвиток областей. Цьогоріч, за даними останніх 9 місяців, місцеве самоврядування збільшило свої бюджети на 43%. Це кошти платників податків, і вони хочуть бачити їх ефективне використання на реалізацію проектів розвитку інфраструктури, будівництва та реконструкції соціальних об'єктів тощо.

Віце-прем'єр-міністр наголосив, що важливою є спільна робота місцевих адміністрацій і місцевого самоврядування.

"Тільки робота в тандемі та спільне бачення стратегії регіонального розвитку можуть вивести країну із кризи", - підкреслив він.

Зубко додав, що запровадження рейтингового оцінювання роботи має налаштувати і місцеві адміністрації та місцеве самоврядування на ефективнішу роботу наступного року.

Нагадаємо, 21 жовтня 2015 року Кабмін затвердив порядок і методику проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики. За нею областям виставлятимуть оцінки щоквартально за 27 показниками у 6 напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах. Оцінюватиметься розвиток регіонів за такими показниками, як економічна ефективність, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова спроможність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-