Влада не втручається у міжконфесійний конфлікт на Рівненщині

Укрінформ
Обласна влада не має ні прав, ні наміру втручатись у конфлікт між віруючими Київського та Московського патріархатів УПЦ, що триває в с.Птича Дубенського району на Рівненщині

Обласна влада не має ні прав, ні наміру втручатись у конфлікт між віруючими Київського та Московського патріархатів Української православної церкви, що триває в с.Птича Дубенського району Рівненської області.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної держадміністрації.

«Згідно з законом, Рівненська ОДА та інші органи виконавчої влади не можуть втручатися в релігійні питання. А тому конфлікт щодо приміщення храму у селі Птича Дубенського району має бути вирішений представниками обох патріархатів. Якщо цього не можна зробити на рівні єпархій, то це мають вирішити керівники церков», - йдеться у коментарі першого заступника голови Рівненської ОДА Юрія Приварського.

Водночас обласна влада доручила усім силовим структурам Рівненщини забезпечити мир та правопорядок у Птичі. Адже, згідно чинного законодавства, правоохоронні органи мають повноваження обмежити доступ до будь-яких об'єктів на території Рівненської області.

«На даний момент правоохоронці зі своїми обов'язками справляються», - зазначив Приварський.

У Головному управлінні Національної поліції України в Рівненській області зазначили, що охорону спірного храма забезпечують майже двісті поліцейських із Радивилівського, Здолбунівського, Млинівського, Дубенського районів Рівнещини та з сусідніх областей.

Нагадаємо, суперечка між вірянами двох патріархатів про приналежність церкви у с.Птича триває вже близько року. Більшість місцевих жителів належить до Київського патріархату і тому бажає, щоб в церкві служилося священниками їхньої конфесії. Але в суді, який відбувся 2 грудня в Києві за участі зацікавлених сторін, представників ОБСЄ та Рівненської облдержадміністрації, претензії Київського патріархату на храм у Птичі було відхилено. З п`ятниці, 18 грудня, протистояння навколо храму загострилося. До Птичі прибули монахи та віряни Московского патріархату, загальною кількістю до 400 осіб. Між прихильниками двох конфесій сталися сутички, в яких сторони звинувачують одна одну. Наразі в церкві перебувають кілька парафіян та священників УПЦ МП. Будівлю охороняє поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-