Одразу чотири міста можуть залишити без тепла за борги

Одразу чотири міста можуть залишити без тепла за борги

Укрінформ
Міста Дніпропетровщини сплатили лише 65,8% за використаний газ у 2015 році. Це загрожує зниженням тиску газу і, як наслідок, відключенням опалення. Зокрема, без тепла цієї зими можуть залишитися Нікополь, Марганець, Орджонікідзе та Жовті Води.

Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, йдеться у повідомлені прес-служби облдержадміністрації, яке передане Укрінформу.

«Нікополь, Марганець, Орджонікідзе та Жовті Води можуть залишитися без тепла цієї зими. Все через те, що комунальники не розрахувалися за газ з НАК «Нафтогаз України». Так, Нікопольтеплоенерго сплатило тільки 15,6%, Марганецьтепломережі - 48,2%, Орджонікідзівські та Жовтоводські тепломережі - трохи більше 50%. І це при тому, що зараз використовується мінімальна кількість газу, тому що на вулиці досить тепло», - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що наразі комунальні підприємства місцевих органів влади Дніпропетровщини продовжують накопичувати борги.

Так, за даними НАК «Нафтогаз України», Дніпропетровськ цьогоріч сплатив 57,1% рахунків за спожитий газ, Кривий Ріг - 78,2%, Дніпродзержинськ - 66,2%, Новомосковськ - 86,6%, Павлоград - 67,3%. Тільки цього року тепловики міст Дніпропетровщини заборгували 654 млн грн. За роки незалежності - 4 млрд грн.

«Процес децентралізації, яким йде наша країна, дає величезні можливості для міст, але водночас вимагає від них ще більшої відповідальності. Ця зима стане для кожного керівника міста випробуванням. Чи готові території до самостійності? Чи зможуть перезавантажити систему і жити без корупції, без «авось пронесе», грамотно планувати фінанси і розпоряджатися ресурсами? Тепло в оселях людей - пряма відповідальність керівників міст. Ми неодноразово наполягали на модернізації котелень, утепленні приміщень, оновленні опалювальної системи. Ця зима покаже - хто справжній господар у своєму місті», - підкреслив Резніченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-