Бойовики

Бойовики "ДНР" знову засвітили «російських спонсорів» - Лисенко

Укрінформ
Протягом доби, що минула, бойовики в зоні АТО збільшили інтенсивність обстрілів українських позицій та вчергове довели, що саме Росія «спонсорує» їх зброєю.

Про це в суботу на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами речника, на Луганському напрямку противник випустив по українських позиціях поблизу Троїцького, що на межі із Донецькою областю, кілька некерованих реактивних снарядів з переносних реактивних пускових установок «Град П», або так званих установок «Партизан». Вогонь вівся з сусіднього селища Калинове, яке контролюється бойовиками.

«Наявність даного виду озброєння вкотре підтверджує факт «спонсорування» Росією зброї бойовикам, адже установок «Град» типу «Партизан» ніколи не було на озброєнні української армії», - сказав Лисенко.

Він зауважив, що за інформацією Головного управління розвідки Міністерства  оборони України, виробництво такої небезпечної зброї вже налагоджено на підприємствах на тимчасово окупованій території на Донеччині. Зокрема, за даними розвідки, перша партія даних пускових установок, виготовлених на місцевих потужностях, нещодавно надійшла до так званої 3-ої окремої мотострілецької бригади бандформування «ДНР», яка дислокується у Горлівці.

«Нагадуємо, що дальність стрільби з цієї установки становить від  2 до 10 кілометрів, а її малі розміри значно ускладнюють моніторинг режиму тиші з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Спільного центру контролю та координації», - сказав Лисенко.

Фото: glavnoe.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-