ОБСЄ: бойовики регулярно вивозять вугілля і блокують гуманітарку

ОБСЄ: бойовики регулярно вивозять вугілля і блокують гуманітарку

Укрінформ
Бойовики "ЛНР/ДНР" блокують доставку гуманітарної допомоги з України, але водночас збільшують видобуток вугілля для відправки в Росію.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу у п'ятницю в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Гуманітарні організації продовжують стикатися з проблемами в районах, неконтрольованих Урядом України. Наприклад, я був минулого тижня у лікарні в Дебальцевому і був шокований побачити, що висококваліфіковані лікарі не можуть забезпечити лікування через брак медикаментів і обладнання», - наголосив Хуг.

Водночас, за його словами, спостерігачі ОБСЄ фіксують, що кількість вугілля, що вивозиться з території так званих "ЛНР/ДНР" в Росію, постійно збільшується.

«Враховуючи обмеження для людей, які намагаються доставити гуманітарну допомогу, з певною іронією і важким серцем СММ продовжує спостерігати все більшу кількість вугілля, що вивозиться з неконтрольованої Урядом території. Наприклад, 12-13 грудня СММ зафіксувала 230 вантажівок, більшість з яких була завантажена вугіллям, на пункті перетину Маринівка. Вони очікували у черзі на виїзд з України», - підкреслив Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-