У Севастополі знову без світла житлові будинки та дві військові частини

У Севастополі знову без світла житлові будинки та дві військові частини

Укрінформ
В той час, як самопроголошена влада окупованого Криму рапортує про благополучний запуск другого енергомоста Кубань-Крим, на півострові продовжуються проблеми з електрикою. Велика аварія на електромережах сталася у Балаклавському районі Севастополя.

Увечері 16 грудня тут залишилися знеструмленими житлові будинки і об'єкти культури, повідомив на вечірній нараді директор «102-го підприємства електричних мереж» Олександр Яковець.

"Має місце серйозна аварія на правому боці Балаклавської бухти. Відключені Музей підводних човнів, магазин, дві військові частини і готель. Вигорів кабель у кабельному лотку, за собою потягнув ще три кабелі, що спричинило коротке замикання", - уточнив Яковець.

За його словами, за час оголошеного режиму НС на мережах 102-го підприємства сталося 18 аварій, у тому числі дві великі - у бухті Козачій і на мисі Фіолент. На данний момент 16 ліній пошкоджено.

Але навіть якщо всі пошкодження усунуть, промисловим підприємствам і побутовим споживачам міста не вистачить отримуваної електроенергії.

У зв'язку з цим на засіданні міського оперативного штабу з подолання наслідків НС «губернатор» Севастополя Сергій Меняйло заявив, що прийняте вирішення про закупівлю додаткових генераторів на п'ять мільйонів рублів.

Тим часом, в самому Криму більш як 50 дизель-генераторів за час НС вийшли з ладу. При цьому у «Крименерго» не починають їх ремонт - немає відповідних фахівців.

У Криму досі не запущено міжміську тролейбусну лінію Сімферополь-Алушта-Ялта, продовжуються віялові відключення електрики, а жителів і гостей півострова закликають якомога менше користуватися ліфтами.

Як заявив «начальник головного управління МНС по Криму» Сергій Шахов, режим надзвичайної ситуації у Криму буде продовжено на невизначений час.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня у Криму було запущено першу нитку першої черги енергомоста з Кубані до Криму. У вівторок, 15 грудня, було  запущено другу нитку, яка повинна дати півострову додатково 200 мегават електроенергії. Російський президент Володимир Путін дав завдання до травня 2016 року запустити другу чергу енергомоста з Кубані, аби «закрити потреби півострова».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-