ЗМІ: Крим живить атомний підводний човен?

ЗМІ: Крим живить атомний підводний човен?

Укрінформ
Російські ЗМІ припускають, що замість розрекламованого енергомосту електроенергія до окупованого Криму постачається від атомного підводного човна.

Таку версію озвучує журнал «Профіль» у статті «Конспірологія економіки». 

«Енергоміст у Крим побудували за лічені дні, ніби за помахом чарівної палички, попри шторми в Керченській протоці. У пресі з'явилася цікава версія того, чому енергоміст у Крим був збудований так швидко після початку енергодефіциту на півострові. Тому, що цього енергомосту геть немає. А є в реальності атомний підводний човен у Феодосії, який живить своїм реактором сухопутні енергопотужності», - йдеться у статті.

Про правдоподібність цієї версії, говорять російські ЗМІ, свідчить багато непрямих доказів, але це так і залишиться таємницею. За інформацією видання, атомні підводні човни не мають права проходити через турецьку протоку Босфор, тому цей човен провели нелегально, приховавши від Міжнародного агентства з атомної енергії.

«А в реальності перша гілка енергомосту буде введена в дію не раніше 20 грудня», - вважає видання. 

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада через пошкодження електроопор ЛЕП, що постачають енергію в Крим, окупований півострів залишився без української електрики. 8 грудня за узгодженням з Меджлісом кримськотатарського народу і штабом цивільної блокади Криму поставки електрики з енергосистеми України відновилися по одній ЛЕП.

За офіційною версією РФ, 2 грудня у Криму було запущено першу лінію енергомосту через Керченську протоку. Однак поставки електроенергії з території Кубані на півострів по цій лінії енергомосту призупинено через необхідність ремонту, у зв'язку з чим у Криму, як і раніше, перебої з енергопостачанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-