Аброськіну бракує понад 2 тисячі поліцейських

Аброськіну бракує понад 2 тисячі поліцейських

Укрінформ
У Донецькій області наразі недокомплект у поліції становить 2,2 тисячі співробітників.

Про це сказав начальник головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін, повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Донецькій області.

"Можна сказати, що за минулий рік ми пройшли шлях від краху до відродження. Зараз наші лави налічують близько 5 тисяч співробітників. Були звільнені ті, хто значився, але фактично не працював в органах. У рамках реформування міліція змінила назву на Національну поліцію. Тим не менш, 712 міліціонерів не перейшли в нову структуру - одні звільнилися за вислугою років, інші вважали, що не пройдуть атестацію, деяким було відмовлено з негативних мотивів. В результаті у нас значний недокомплект - 2,2 тисячі співробітників", - сказав Аброськін.

Він пояснив, що поліція Донеччини тим не менш, виходить із ситуації "за рахунок мобілізації наших сил, переформатування завдань, оптимізації дій".

"Наприклад, у секторі "М" несуть службу зведений загін поліції Запорізької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Львівської областей, кожен з цих підрозділів нараховує від 30 до 90 осіб", - зазначив голова обласної поліції.

Аброськін перерахував, що крім основних завдань з охорони громадського порядку та розкриття особливо тяжких та резонансних злочинів, вилучення зброї та боєприпасів, поліція в регіоні "також займається охороною стратегічно важливих об'єктів, це мости, водонапірні вежі, електропідстанції, газорозподільні станції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-