Кернеса продовжать судити за місяць - у нього планове лікування

Кернеса продовжать судити за місяць - у нього планове лікування

Укрінформ
Чергове засідання в Київському райсуді Полтави у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у побитті та незаконному затриманні двох учасників харківського євромайдану, відбудеться 18 січня: така затримка пов'язана з плановим лікуванням обвинуваченого.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Прокурор Олександр Ганілов просив наступного року слухати справу частіше: щопонеділка і щосереди. Проте захисники Кернеса і сам мер просили не призначати наступне слухання в грудні, оскільки на Кернеса чекає планове лікування з 3 по 10 січня. Суддя Андрій Антонов оголосив перерву до 18 січня. При цьому він вирішив на наступному засіданні закінчити допит потерпілих, а якщо повторюватимуться питання, він пообіцяв їх знімати", - сказали в суді.

Нагадаємо, в суді заслуховували свідчення потерпілого Сергія Ряполова. Другий потерпілий, Олександр Кутянін раніше вже надав свідчення.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 14 грудня на суді в Полтаві захист Кернеса клопотав про залучення як свідка глави МВС Арсена Авакова, що відкрив кримінальне провадження у справі Кернеса і його охоронців. Суддя відхилив клопотання, але пообіцяв, що, при необхідності, Авакова викличуть як свідка.

За словами Ганілова, з боку звинувачення буде представлено всього понад 70 свідків.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Геннадію Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років позбавлення волі. Всі троє не визнають провини і заявляють про фальсифікацію справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-