Псевдополіцейські намагалися викрасти депутата

Псевдополіцейські намагалися викрасти депутата

Укрінформ
Троє псевдополіцейських зі зброєю здійснили спробу викрасти директора ДП "Агрономія", депутата Миколаївської облради від ВО "Батьківщина" Сергія Чмиря.

Про це кореспондентові Укрінформу заявив сам депутат.

"У понеділок вранці 14 грудня, на територію нашого підприємства заїхав мікроавтобус Mercedes, з якого вийшло троє людей у міліцейській формі і попрямували до будівлі, де я проводив збори. Увійшовши до кабінету, вони сказали, що приїхали мене заарештувати. При цьому жодних документів не надали. А коли ми почали ставити їм незручні запитання, вони здійснили кілька пострілів у стелю", - розповів Чмирь.

Працівники підприємства схопили двох з псевдо-правоохоронців, третій втік. На місце події викликані співробітники поліції, які і доставили затриманих до райвідділку.

За словами депутата, до правоохоронних органів затримані не мають жодного відношення. Один із них навіть знаходиться у розшуку. Метою викрадення начебто був банальний викуп.

Чмирь зазначив, що це була друга спроба його викрадення. Перша сталася 10 грудня у Миколаєві біля відділення одного з банків. Факт зафіксували камери спостереження банку. "Я написав відповідну заяву до Центрального відділу поліції міста Миколаєва, надав відео. Однак нічого не було зроблено", - заявив депутат.

Як повідомили у прес-службі поліції Миколаївській області, ця подія зареєстрована у Журналі обліку. Попередня кваліфікація – ч.4, ст.296 Кримінального кодексу України ("хуліганство") та ч.2, ст.353 ККУ ("самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи").

Наразі проводяться опитування свідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-