Розвідка показала, якої зброї навезла Росія на Донбас

Розвідка показала, якої зброї навезла Росія на Донбас

Фото
Укрінформ
Росія використовує конфлікт на Донбасі як полігон для випробування свого сучасного та застосування забороненого озброєння.

Презентація з ідентифікованими зразками озброєння і військової техніки РФ на сході України опублікована на сайті Головного управління розвідки МОУ. 

Так, на Донбасі окупанти випробовують комплекси радіоелектронної боротьби МКТК-1А "Дзюдоист", "Ртуть-БМ", "Леер-2", 1РЛ257 "Красуха-4", комплекс радіотехнічної розвідки та управління 1Л267 "Москва-1", комплекс РЕБ 1Л222 "Автобаза", автоматизований комплекс радіоконтролю "Торн-МВ", комплекс "Шиповник-Аэро", комплекс радіорозвідки "Зоопарк-1М".

Також випробовуються сучасні засоби та комплекси ППО: зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцирь-С1", ЗРК "Тор", ПЗРК 9К333 "Верба", а також радіолокаційні станції 1Л271 "Аистенок", ПСНР-8М, автомобільна радіостанція Р-140М.

У небі над Донбасом були зафіксовані 4 різних типи безпілотників російського виробництва: "Елерон-3СВ", "Форпост", "Тахион", "Орлан-10".

Крім того, проти українців застосовуються такі потужні системи ураження, як реактивна система залпового вогню "Торнадо", важка вогнеметна система ТОС-1 "Буратино", самохідний міномет 2С4 "Тюльпан".

На вулицях окупованих міст Донбасу помічені такі бронеавтомобілі окупантів, як "Рысь", "Тигр", Урал-63095 "Тайфун".

Водночас, бойове застосування росіяни знайшли і для своїх сучасних зразків стрілецької зброї таких, як снайперська гвинтівка "Винторез", реактивний піхотний вогнемет "Шмель-М", кулемет "Корд", підствольний гранатомет ГП-34.

У військовій розвідці також повідомили про застосування заборонених зразків озброєння РФ, виявлені на Сході України.  Було продемонстровано касетну бойову частину снаряду РСЗВ 9К58 "Смерч", бойовий елемент 9Н235 касетної бойової частини реактивного снаряду РСЗВ 9К58 "Смерч", протипіхотні міни ПМН-2 та МОН-50.

Крім того, в ГУР нагадали про смертельні застосування окупантами реактивних систем залпового вогню. Зокрема, це стосується обстрілу Маріуполя 14 січня 2015 року (близько 30 загиблих, 100 поранених), пасажирського автобуса 13 січня 2015 року біля Волновахи (12 загиблих), колони 24 омбр ЗСУ 11 липня 2014 року в районі Зеленопілля Луганської області (19 загиблих, 93 поранених).

"Чи можуть "трактористи і шахтарі Донбасу" випробовувати і використовувати сучасне озброєння російського виробництва?", - задалися питанням у Головному управлінні розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-