Суд над ініціатором

Суд над ініціатором "ХНР" довелось евакуювати

Укрінформ
Київський райсуд Харкова перервав слухання справи про сепаратиста Апухтіна через гранату, знайдену біля будівлі суду.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Десь опівдні до чергової частини Київського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на парковці районного суду по вул.Валентинівській (Блюхера) знаходиться підозрілий предмет. У цей час у суді саме проходило засідання у справі лідера сепаратистських рухів "Юго-Восток" і "Великая Русь" Юрія Апухтіна. Поліція, яка прибула на місце події, евакуювала 250 людей із суду і довколишніх будинків і оточила територію. Суд перенесено на 14 грудня", - зазначила Дубовик.

За її словами, підозрілий предмет вилучено. "Експертиза показала, що це бойова граната. Вона знешкоджена. Ніхто не постраждав", - додала Дубовик.

Прокуратура Харківської області кваліфікувала подію як теракт. Досудове розслідування проводить обласне управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі невідомий кинув бойову гранату у вітрину магазину "Рошен", що на вул.Героїв Праці.

Юрія Апухтіна заарештовано в квітні 2014 року як організатора масових безладів, включаючи штурм Харківської ОДА. У травні він вийшов під заставу, внесену екс-нардепом Олегом Царьовим. Тоді ж Апухтіна помітили як організатора проросійських мітингів. Знову заарештували у грудні і відправили в СІЗО. Йому інкримінують організацію масових безпорядків із закликами до зміни конституційного ладу і створення "ХНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-