У Кернеса заперечують заборону співати гімн

У Кернеса заперечують заборону співати гімн

Укрінформ
У Харківській міськраді спростували, що мер Геннадій Кернес заборонив активістам співати гімн на першій сесії нового скликання.

Про це кореспондентові Укрінформу заявив директор департаменту масових комунікацій Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Перша сесія нового, 7-го скликання, відбулася 18 листопада, де Кернес склав присягу Харківського міського голови, і продовжилася 22 листопада, де прийнято рішення, включаючи перейменування вулиць у рамках закону про декомунізацію. До речі, та перша сесія розпочалася з Гімну України, і усі депутати встали", - відзначив Сидоренко.

За його словами, зауваження Кернеса на адресу активістів, які прорвалися до сесійної зали з речівками: "Слава Україні - Героям слава", "Слава нації - смерть ворогам!" мало місце на сесії минулого, 6 скликання, в липні цього року.

"На відео видно, що усі присутні в сесійній залі - депутати і активісти - в літньому одязі. Коли активісти хором заспівали гімн України, депутати встали. Мер Харкова не переривав спів, а після закінчення попросив активістів не заважати роботі депутатів", - додав Сидоренко.

Як повідомив Укрінформ з посиланням на "24tv" від 6 грудня, на першій сесії нового скликання Кернес заборонив активістам співати гімн України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-