Терористи знову стріляють зі 120-мм – Лисенко

Терористи знову стріляють зі 120-мм – Лисенко

Укрінформ
Російсько-окупаційні сили протягом минулої доби продовжували порушувати перемир'я, активно застосовуючи міномети, у тому числі 120-мм, а також бронетехніку. 

Про це на брифінгу в Києві у понеділок заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора обстановка на сході України різко загострилася: було зафіксовано 15 обстрілів українських позицій з ворожих мінометів, що становить близько третини всіх епізодів порушення режиму тиші з боку незаконних збройних формувань (НЗФ). Також бойовики застосовували бронетехніку», - повідомив речник.

Так, на Луганському напрямку вчора бойові дії велися ввечері в районі м. Слов'яносербська. «Противник відкривав вогонь з 82-мм мінометів по наших позиціях поблизу селища Жовте та села Сокільники. Ворог здійснив обстріл передових українських позицій на околицях Золотого та Попасної», - зазначив Лисенко.

На Донецькому напрямку поблизу селища Луганське неподалік Світлодарська вчора було зафіксовано дві провокації НЗФ. За словами речника, значно неспокійніше було поблизу Горлівки. На північних околицях - у Зайцевому і Майорську противник здебільшого застосовував стрілецьку зброю. Водночас у Новгородському та південніше, у Верхньоторецькому, вчора зафіксовано прицільні мінометні обстріли позицій сил АТО.

«При цьому щонайменше один раз окупанти застосували 120-мм міномет, ведучи стрільбу тривалістю близько 1 години. У цьому районі фронт проходить не через міську житлову забудову, а пересіченою місцевістю, тому бойовики намагаються спровокувати активні бойові дії та тренують свої ДРГ (диверсійно-розвідувальні групи)», - зазначив Лисенко.

Поруч із цим, бойові дії найвищої інтенсивності (як у світлу, так і в темну пору доби) продовжуються на західних околицях Донецька. Найбільшу кількість ворожих провокацій зафіксовано в Пісках.

«У Красногорівці противник двічі застосував бронетехніку - БМП-1. Також там зафіксовано мінометні обстріли», - підкреслив речник.

Згідно з  ним, у Мар'їнці майже півтори години тривала стрілянина між окупантами та силами АТО із застосування стрілецької зброї та гранатометів різних систем. В Авдіївці та Опитному вчора також зафіксовано тривалі обстріли ворога. Як і раніше, бойовики тримають на передовій значні сили і ведуть вогонь з житлових кварталів Донецька, Спартака, Старомихайлівки, додав Лисенко.

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії не велися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-