Криворізький міськвиборчком скасував 6 відмов у повторному підрахунку

Криворізький міськвиборчком скасував 6 відмов у повторному підрахунку

Укрінформ
Криворізький міськвиборчком скасував постанови районних комісій щодо непроведення повторного підрахунку голосів, ухвалені в ніч з 30 листопада на 1 грудня, і сформував нові комісії.

Як повідомляє місцевий сайт 0564, засідання МВК тривало з 18:45 4 грудня до ранку 5 грудня.

"Члени комісії розглянули скаргу кандидата в мери Юрія Милобога на дії райвиборчкому, коли в ніч з 30 листопада на 1 грудня ними були прийняті постанови про розгляд скарг за рішенням апеляційного суду і вирішено не проводити повторні підрахунки голосів на спецділянках. Кандидат мотивував свою скаргу тим, що на "нічні" засідання комісій не були запрошені сторони, які подавали скарги, а також офіційні спостерігачі, що суперечить вимогам законодавства про вибори. Усі постанови написані як під копірку, що свідчить, на думку Милобога, про централізовану підготовку текстів постанов", - йдеться в повідомленні.

Члени міськвиборчкому підкреслили, що представники всіх 6 райкомісій, на дії яких скаржиться кандидат, були запрошені на засідання в телефонному режимі, але відмовилися приїжджати. 

"Таким чином, розглянувши скарги без представників районних комісій, міськвиборчком прийняв постанову про задоволення скарги Юрія Милобога та скасування постанов шести виборчкомів, прийнятих в ніч з 30 листопада на 1 грудня. Після цього, міська комісія прийняла постанови щодо кожної з шести комісій (Саксаганської, Довгинцівського, Дзержинської, Центрально-Міський, Тернівської, Жовтневої) про встановлення факту одноразового грубого порушення Закону України "Про місцеві вибори", визнавши таким фактом прийняття комісіями протиправних постанов 30 листопада - 1 грудня. Міська виборча комісія постановила також направити звернення до ЦВК з приводу перевірки законності дій та виконання своїх обов'язків головою комісії Павлом Гивелем", - йдеться в повідомленні.

Завершальним етапом роботи комісії стало формування нових складів райвиборчкому. Для цього було проведено жеребкування і розглянуті подання місцевих організацій політичних партій. Щоб сформувати райкомісії, членам ДВК довелося працювати всю ніч.

Зазначається, що протягом роботи міськвиборчкому у фойє міськради і на вулиці чергували представники поліції і "Громадської варти". У роботу комісії ніхто не втручався.

Нагадаємо, Криворізький міськвиборчком оголосив кандидата від «Опозиційного блоку», чинного мера Юрія Вілкула переможцем другого туру виборів міського голови. За результатами підрахунку голосів Вілкул набрав 49%, його суперник, кандидат від «Самопомочі» Юрій Милобог, - близько 48%. Розрив між кандидатами становить лише 752 голоси. 18 листопада на засіданні Криворізької міськради Вілкулу вручили посвідчення мера.

Водночас у Кривому Розі пройшли мітинги, на яких люди вимагали визнати вибори недійсними.

МВС порушило провадження за фактом фальсифікацій на виборах у Кривому Розі.

22 листопада Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Милобога щодо скасування результатів виборів у Кривому Розі. Після цього Милобог подав апеляцію на рішення суду першої інстанції.

Минулого тижня Верховна Рада створила ТСК з питань перевірки фактів порушень під час проведення другого туру виборів мера Кривого Рогу 15 листопада 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-