Херсонщині повернули світло

Херсонщині повернули світло

Укрінформ
Відновлено подачу електроенергії споживачам у Херсонській області, яких 30 листопада було аварійно відімкнено від мережі. Подача електроенергії здійснюється за резервною схемою.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної держадміністрації.

«Як повідомив голова облдержадміністрації Андрій Путілов, на даний час усі споживачі заживлені за резервною схемою», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 30 листопада, на підстанції 330/150 кВ "Каховська" персоналом була аварійно відключена повітряна лінія 150 кВ "Виноградово" через витікання мастила на трансформаторі струму 150 кВ. У результаті вимкнення тимчасово знеструмилися 123 населених пункти чотирьох районів півдня Херсонської області, в тому числі повністю - Чаплинський та Каланчацький райони, які за нормальною схемою живились від підстанції  "Титан", що розташована на території тимчасово окупованої АР Крим.

30 листопада під час брифінгу херсонський губернатор Путілов наголосив, що ситуація з енергопостачанням в області складна, оскільки область має з Кримом єдину енергетичну систему. 

«Треба розуміти, що схема ця ненадійна, устаткування старе і фізично не витримує. Зростання навантаження призводить до виведення обладнання з ладу», - наголосив Путілов, закликавши учасників переговорного процесу не допустити ускладнення ситуації на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-