На Крим очікує блокада ще й з моря - Іслямов

На Крим очікує блокада ще й з моря - Іслямов

Відео
Укрінформ
Керівник штабу Громадянської блокади Криму Ленур Іслямов заявив про третій етап блокування окупованого півострова - морський - з боку Керченської протоки.

Про це він заявив в інтерв'ю "Відкритій Росії", відеозапис якого розміщено на його сторінці у Фейсбуці

«Стадій блокування Криму у нас кілька. Як ми і оголошували, спочатку йде продовольча блокада - ми її зробили. Далі йде енергетична блокада - ми теж її зробили. Далі йде блокада морська - її ми зараз розпочинаємо», - заявив Іслямов.

За його словами, Крим буде у повній ізоляції, якщо не поставиться серйозно до вимог активістів блокади.

«Якщо це не розуміють у Москві, вони це даремно роблять. Краще їм зараз віддавати Ахтема Чийгоза, Надію Савченко - це для них краще, тому що ми на цьому не зупинимося, ми підемо далі», - заявив Іслямов.

Як зазначив керівник штабу громадянської блокади Криму, «у нас є свої кримськотатарські національні інтереси», суть яких - «жити компактно у складі України».

«Дозвольте нам жити своїми інтересами. У нас свої хрестики-нулики, і ми хочемо їх вишивати у себе вдома. Так ми влаштовані - або приймайте нас такими, як ми є, або тоді до нас не підходьте», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня на адміністративному кордоні Криму з материковою Україною почався перший етап громадянської блокади Криму, завдяки якому на окупований півострів припинилося постачання українського продовольства. 20 листопада у  Херсонській області пошкодили опори, які поставляють електроенергію до окупованого Криму. 22 листопада півострів було повністю відключено від української енергосистеми. Окупанти ввели режим надзвичайної ситуації. У даний час Крим забезпечується електроенергією, яку виробляють джерела кримської генерації, а також дизельні генератори, завезені з Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-