"Весела ніч" у Кривому Розі: як голова ТВК тікав і повертався

Укрінформ
У Кривому Розі цієї ночі на шести районних виборчих комісіях, що були вже розпущені, намагалися поспішно провести засідання.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав керівник організації Автомайдан-Кривий Ріг, спостерігач на виборах Антон Кравченко. 

«Коротко про останні події: О 22:00 Територіальна виборча комісія (ТВК), постановила про розпуск шести районних виборчих комісій (РВК) у Кривому Розі, крім Інгулецького району! Гівель, голова ТВК, втік з голосування і викрав із собою печатку ТВК. Почав збирати швидко вже розформовані РВК для проведення засідання! В цей час мені, як спостерігачу на виборах, котрий писав акти про порушення, почали дзвонити та запрошувати з’явитись в РВК, де будуть розглядати мої скарги! Було вирішено зібратись Автомайданом, Правим сектором та Громадською вартою і поїхати по всім РВК, де попередити вже розформовані комісії про те, що вони втратили свої повноваження, про те, що зараз їм привезуть офіційне оголошення про їх розпуск, і якщо вони будуть намагатись провести засідання - це буде протизаконно!» - написав Кравченко.

За його словами, активісти поїхали до кожної РВК, їх намагалися не впустити, незважаючи на посвідчення спостерігачів, журналістів, депутатів.

«Коли з боєм проривалися на кожну дільницю та показували постанову ТВК, члени РВК відмовлялись її приймати та намагались продовжити засідання. На кожній РВК, були складені акти та протоколи в міліцію про правопорушення!» - написав активіст.

У цей час, як повідомляє Кравченко, з’явився голова ТВК Павло Гівель, який почав особисто їздити по дільницях і намагався змусити членів РВК проводити засідання. Депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко почав пояснювати колишнім членам РВК про те, що вони порушують закон. На кожній РВК складені акти та протоколи в міліцію про правопорушення.

Крім того, голову ТВК Гівеля невідомі, а, можливо й він сам, як пише Кравченко, облили зеленкою. Він намагався звинуватити в цьому активіста Автомайдану.

Нагадаємо, Криворізький міськвиборчком оголосив кандидата від Опозиційного блоку, чинного мера Юрія Вілкула переможцем другого туру виборів міського голови. За результатами підрахунку голосів Вілкул набрав 49%, його суперник, кандидат від «Самопомочі» Юрій Милобог - близько 48%. Розрив між кандидатами становить всього 752 голоси. 18 листопада на засіданні Криворізької міськради Вілкулу вручили посвідчення мера.

Водночас у Кривому Розі пройшли мітинги, на яких люди вимагали визнати вибори недійсними.

У МВС відкрили кримінальне провадження за фактом фальсифікацій на виборах у Кривому Розі.

Минулого тижня Верховна Рада створила ТСК з питань перевірки фактів порушень під час проведення другого туру виборів мера Кривого Рогу 15 листопада 2015 року.

У неділю громадські активісти зайшли в приміщення міської ради та зайняли там перший поверх.

В понеділок, 30 листопада, у міській раді Кривого Рогу почала роботу парламентська тимчасова слідча комісія, яка вивчає можливі фальсифікацій під час другого туру виборів міського голови.

Цього ж дня Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав розглянути скарги про перерахунок результатів виборів на спецкомісіях шести районів Кривого Рогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-