Справа 2 травня: Пікет чергує під судом і блокує виїзд із СІЗО

Справа 2 травня: Пікет чергує під судом і блокує виїзд із СІЗО

Укрінформ
Учасники акції протесту, які вимагають скасування ухвали колегії Малиновського райсуду Одеси про звільнення під заставу 5 сепаратистів - винуватців масової бійні 2 травня 2014 року, не лише пікетують Апеляційний суд Одеської області, а й почали чергування біля будівлі СІЗО.

Таке рішення 20 бійців полку "Азов" та активістів "Правого сектору" прийняли через те, що стало відомо про внесення застави за звільнення з-під варти одного з п'яти фігурантів кримінальної справи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашими даними, сьогодні, 30 листопада, внесено 260 тисяч 700 гривень за одного з учасників масових заворушень в Одесі Євгена Мефедова. Оскільки він громадянин Російської Федерації, є ризик, що арештант втече за кордон і стане недосяжним для судового слідства. До речі, 2 травня його бачили серед найзапекліших сепаратистів на даху Будинку профспілок, а до того Мефедов "засвітився" як співорганізатор підготовки сценарію "руської весни" в Одесі", - зазначив у розмові з журналістами один з учасників акції протесту біля Апеляційного суду, який не захотів називати свого імені.

Близько 18 години стало відомо, що колегія суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Одеської області під головуванням Григорія Колеснікова завершила розгляд апеляційної скарги державного обвинувача на ухвалу Малиновського райсуду Одеси й готова оприлюднити постанову. Однак не можуть знайти учасника процесу - прокурора. Тож озвучення постанови суду поки що відкладається.

Як повідомляв Укрінформ, Малиновський райсуд Одеси 27 листопада прийняв ухвалу про зміну обраного запобіжного заходу стосовно п'яти сепаратистів, у тому числі громадян Росії, передбачивши можливість внесення ними застави.

Зокрема, підсудним Владиславу Романюку та Сергію Корчинському призначена застава в розмірі 110 тисяч 240 гривень, громадянам Російської Федерації Євгену Мефедову і Максиму Сакауову - по 260 тисяч 700 гривень, а Сергію Долженкову, якого вважають співорганізатором масових заворушень, - 413 тисяч 400 гривень.

При цьому слухання кримінальної справи про масові заворушення, в якій фігурують двадцять підсудних, 27 листопада не проводилось, оскільки на засідання суду не з'явилися двоє обвинувачених, раніше випущених під домашній арешт.

30 листопада члени колегії суддів Малиновського райсуду Одеси, що прийняли 27 листопада ухвалу звільнити 5 сепаратистів під заставу, написали заяви про звільнення з посад.

Фото: Сергій Стерненко, facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-