Штрафів за енергоблокаду Криму не буде - Укрінтеренерго

Штрафів за енергоблокаду Криму не буде - Укрінтеренерго

Укрінформ
ДП «Укрінтеренерго» запевняє, що, відповідно до чинного контракту про поставки електроенергії до тимчасово окупованого Криму, штрафів за відсутність електропостачання не буде.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України із посиланням на "Укрінтеренерго".

«Відповідно до умов контракту, поставка електроенергії може бути скорочена або припинена при пошкодженні ліній електропередачі, по яких здійснюється поставка, за умови відповідного підтвердження системного оператора України - ДП «НЕК «Укренерго», яке було надане підприємству 23.11.2015. При цьому зазначене обмеження та припинення поставок електроенергії не підпадають під відповідальність ДПЗД «Укрінтеренерго» та до підприємства не можуть бути застосовані штрафні санкції», - йдеться у повідомленні.

Ця позиція була роз'яснена російській стороні. Водночас, як повідомляє підприємство, українська сторона справді отримала від Росії попередження про можливе накладення штрафів.

«Дійсно, 23.11.2015 ДПЗД «Укрінтеренерго» отримано лист ТОВ «Центр осуществления расчетов» щодо надання пояснень з приводу обмеження, та подальшого припинення поставки електроенергії, та наголошено на можливості застосування штрафних санкцій у разі невиконання суттєвих умов контракту», - інформує "Укрінтеренерго".

На підприємстві також наголосили, що предметом контракту є поставка електроенергії на Кримський півострів, а не до Кримського федерального округу, як зазначають деякі ЗМІ із посиланням на проект контракту.

«Умовами чинного контракту усі суперечки, у разі їх виникнення, підлягають остаточному вирішенню в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України у відповідності до його регламенту. Матеріальним правом, що регулює контракт, є право України», - наголосили в "Укрінтеренерго".

Нагадаємо, поставка електроенергії на тимчасово окуповану територію Криму забезпечується державними суб'єктами господарювання електроенергетичного комплексу України, в тому числі і ДПЗД «Укрінтеренерго», на виконання постанови Кабінету Міністрів України  від 07.05.2014 № 148 «Про особливості регулювання відносин у сфері електроенергетики на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя». З метою уникнення безоплатного постачання електричної енергії на тимчасово окуповану територію КМУ видано розпорядження від 29.12.2014 № 1278-р «Деякі питання постачання електричної енергії», яким ДПЗД «Укрінтеренерго» було доручено укласти договори купівлі-продажу електроенергії з будь-якими суб'єктами господарювання. На виконання зазначеного розпорядження 29.12.2014 підписано контракт з ТОВ «Центр осуществления расчетов».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-