Бойовики готували теракт біля хімзаводу в Рубіжному

Бойовики готували теракт біля хімзаводу в Рубіжному

Фото
Укрінформ
Служба безпеки знешкодила підпільну групу прибічників терористичної організації "ЛНР", яка планувала теракт у Рубіжному.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Теракт із застосуванням гранатометів, вибухівки та стрілецької зброї мав відбутися на території військової частини, що розташована неподалік хімічного заводу", - йдеться у повідомленні.

Організатор групи, мешканець Лисичанська, воював на боці бойовиків "Л/ДНР" у т. ч. в угрупованні "Оплот" під командуванням ватажка терористів Захарченка, брав безпосередню участь у боях в районі Донецького аеропорту. Крім того, диверсант проходив спецпідготовку в тренувальних таборах для бойовиків на території Росії та в окупованому Стаханові.

Під час підготовки до теракту зловмисник був затриманий співробітниками Управління СБУ в Луганській області спільно з поліцією.

Діяльність диверсантів розслідується відповідно до кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Встановлюється причетність зловмисників до скоєння інших злочинів.

Фото: sbu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-