Справа 2 травня: Пікет вимагає скасувати застави для сепаратистів

Справа 2 травня: Пікет вимагає скасувати застави для сепаратистів

Фото
Укрінформ
Більше тисячі одеситів пікетують будівлю Апеляційного суду Одеської області, де розглядається скарга облпрокуратури стосовно ухвали Малиновського райсуду Одеси, якою передбачена застава для групи учасників масових заворушень 2 травня 2014 року.

Представники акції протесту зустрілися з головою Апеляційного суду Григорієм Колесніковим і вручили йому "Заяву Координаційної ради громадських організацій Одеси" з приводу рішення Малиновського райсуду", повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Координаційна рада громадських організацій Одеси (КС Майдану) рішуче протестує проти оголошеної можливості виходу на свободу під заставу п'ятьох бандитів, які 2 травня 2014 року зі зброєю в руках напали на учасників мирного маршу "За єдність України", спровокувавши збройне протистояння, що спричинило за собою загибель безлічі людей... Ми вважаємо, що рішення колегії суддів Малиновського суду Одеси випустити під заставу таких одіозних злочинців, як Сергій Долженков, на прізвисько "Капітан Какао", який є безпосереднім організатором і виконавцем нападу бойовиків Куликова поля на учасників мирної демонстрації і подальшої безпрецедентної кривавої бійні 2 травня 2014 року... - це пряме сприяння і співучасть у приховуванні слідів цього злочину", - йдеться у документі.

Вислухавши учасників акції та ознайомившись із заявою, копії якої надіслано також керівництву Одеської ОДА, прокуратури області та поліції, голова суду Колесніков заявив, що "Кримінальний процесуальний кодекс України не передбачає можливості апеляційного оскарження ухвали про запобіжний захід, винесеної в ході судового процесу. Скасування ухвали можливе лише в разі виявлення прокуратурою у діях суддів процесуальних порушень".

У свою чергу, представник державного обвинувачення оприлюднив позицію облпрокуратури: "Ми вважаємо, що суд допустив помилку - призначив новий запобіжний захід, не скасувавши попереднього старого. Тому й оскаржено ухвалу".

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення, які переросли у кровопролитні сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами. Кілька патріотів України були відразу застрелені сепаратистами в центрі міста. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, де підпалили намети проросійських сепаратистів.

Усього в той день загинули 48 людей, за медичною допомогою звернулися близько 300 потерпілих.

Фото: Сергій Стерненко, facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-