Кримських керівників Меджлісу попередили: чекайте

Кримських керівників Меджлісу попередили: чекайте "гостей" з ФСБ

Укрінформ
У Криму окупанти ходять з обшуками до керівників регіональних меджлісів.

Кажуть, що шукають винних у підриві електроопор у Херсонській області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

«Сьогодні о 6 ранку з обшуком співробітники ФСБ явилися у будинок голови Кіровського регіонального меджлісу Екрема Абдульватова. Сказали, що обшук пов'язаний з відкритою кримінальною справою щодо підриву електроопор у Херсонській області», - повідомив Джелял.

За його словами, співробітники ФСБ нічого не вилучили в ході майже двогодинного обшуку, але порушили спокій сім'ї, найстаршому в якій - батькові Абдульватова - 90 років.

Як повідомив Джелял, аналогічний обшук пройшов у в.о. голови Совєтського регіонального меджлісу Рустема Меннанова.

«Чекайте гостей», - попередив членів Меджлісу перший заступник голови.

Коментуючи цей факт, керівник штабу Громадянської блокади Криму Ленур Іслямов на своїй сторінці у Facebook написав, що Меджліс кримськотатарського народу на Батьківщині піддається додатковому випробуванню. 

«Але час уже б окупантам зрозуміти: члени Меджлісу дають присягу - цілують священну книгу і національний прапор. Вони співають, з рукою на серці, гімн кримськотатарського народу, де є ось такі слова: Я поклявся, я дав слово за народ свій життя віддати. Як високо ти не піднявся, навіть ставши Ханом Ханів, прийде день і за тобою прийде простий могильник, щоб твоє тіло в тебе забрати», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 20 листопада в Херсонській області пошкодили опори, які поставляють електроенергію в окупований Крим. 22 листопада півострів опинився повністю відключеним від української енергосистеми. Окупанти ввели режим надзвичайної ситуації. Нині Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-