У Миколаєві жителі забракували

У Миколаєві жителі забракували "декомунізовані" назви

Укрінформ
Рішення комісії, яка підготувала пропозиції щодо перейменувань вулиць у Миколаєві, відправили на доопрацювання через невдоволення громадськості.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із відкритого засідання комісії по перейменуванню вулиць Миколаєва за участю новообраного міського голови Олександра Сенкевича.

«Оскільки є претензії громадськості до пропозицій, які запропонувала комісія з перейменування, то ми повинні почути думку якомога більшої кількості людей. Надайте свої назви вулиць, які, як ви вважаєте, комісія зробила неправильно. Далі комісія опрацює ваші пропозиції і прийме рішення. Це рішення опублікують для громадського обговорення з урахуванням ваших побажань», - сказав Сенкевич, звертаючись до громадськості.

Далі пропозиції будуть розміщені на сайті міськради, і протягом двох місяців їх обговорюватимуть усі бажаючі миколаївці. І лише тоді пропозиції винесуть на затвердження сесії.

Засідання було досить емоційним: вперше у ньому взяли участь журналісти і всі охочі. Досі комісія працювала за закритими дверима.

Як уже повідомляв Укрінформ, активісти, історики та краєзнавці Миколаєва звинуватили членів комісії в тому, що ті свідомо не бажають увіковічнювати в назвах вулиць і площ імена видатних українських діячів, які мають заслуги перед містом.

Нагадаємо, що 21 листопада в Україні завершився перший етап декомунізації згідно із ЗУ «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки». Місцеві органи влади до цього часу повинні були перейменувати свої вулиці, площі та сквери, які містять комуністичну символіку.

Наразі у Миколаєві перейменовано лише одну площу Леніна, якій повернули історичну назву - Соборна. Всього ж зміні найменувань підлягають 135 вулиць і скверів міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-