Путінський

Путінський "гумконвой" знову був напівпорожнім - прикордонники

Укрінформ
Черговий, 46-й, "гуманітарний конвой" із Російської Федерації прийшов напівпорожнім.

Про це повідомив у четвер на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби, прес-секретар Олег Слободян.

"Усі вантажівки традиційно були напівпорожніми, що свідчить про популістичний характер цієї акції", - сказав Слободян.

Він зауважив, що окрім продуктів харчування та ліків, заявлених у попередньо отриманій від МЗС Росії ноті, в Україну також заїхали дві вантажівки з глибинними насосами та медикаментами протишокової дії.

Слободян повідомив, що через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" прослідувало дві колони у складі 101 автомобіля.

Переміщення відбувалося в черговий раз із грубим порушенням міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста норм. Контроль української міжвідомчої групи здійснювався без виконання контрольних функцій, сказав Солободян.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку чергова колона МНС Росії з так званою гуманітарною допомогою для Донбасу перетнула російсько-український кордон. У МНС РФ стверджують, що "всі митні процедури на пунктах пропуску здійснювалися у присутності представників митної та прикордонної служб України", і що автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-перепускний пункт з "відкритою задньою запоною кузова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-