ОБСЄ нарахувала понад 570 вибухів у Донецькій області

ОБСЄ нарахувала понад 570 вибухів у Донецькій області

Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували у вівторок у Донецькій області понад 570 вибухів.

Про це повідомив заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг.

«СММ ОБСЄ відзначає збільшення порушень режиму припинення вогню. Наприклад, у вівторок наші спостерігачі зареєстрували понад 570 вибухів у Донецькому регіоні», - наводить слова Хуга СММ ОБСЄ у Твітері.

За його словами, перемир'я порушується з обох сторін через використання низки озброєнь, зокрема, стрілецької зброї, важких кулеметів, легких зенітних установок, протитанкового озброєння, 82-мм і 100-мм мінометів, гранатометів, важкої артилерії.

«24 листопада СММ зафіксувала 576 вибухів навколо залишків Донецького аеропорту. Однак це місце не єдине, де трапляються регулярні порушення перемир'я. Широкине і Горлівка зараз знову можуть вважатися так званими «гарячими точками», - підкреслив він.

Заступник голови СММ повідомив, що 20 листопада спостерігачі перевірили інформацію про обстріл системами залпового вогню місцевості в районі населених пунктів Зоряне і Курахівка Донецької області.

«Кратери розташовувалися за 400 метрів від житлових будинків. СММ оцінила, що ракети були випущені реактивною системою залпового вогню», - зазначив Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-