Розвідка зібрала дос'є на російських генералів, відповідальних за кров на Донбасі

Розвідка зібрала дос'є на російських генералів, відповідальних за кров на Донбасі

Укрінформ
Особисто відповідальними за ведення бойових дій на території України є заступник начальника російського Генштабу генерал-полковник Сергій Істраков та начальник штабу Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенант Михайло Теплинський.

Про це повідомило на своєму сайті Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України встановлено вищий командний склад Збройних сил Росії, особисто відповідальний за ведення бойових дій на території України: заступник начальника Генерального штабу ЗС РФ генерал-полковник Істраков Сергій Юрійович; начальник штабу Центру територіальних військ (колишнє 12 командування резерву) Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенант Теплинський Михайло Юрійович", - йдеться у повідомленні.

У військовій розвідці також детально розповіли про обох російських високопоставлених злочинців.

Зокрема, зазначається, що Сергій Істратов з 2013 по 2015 рр. був начальником Головного штабу - першим заступником Головнокомандувача Сухопутних військ ЗС РФ. У 2013 - 2014 рр. виконував обов'язки Головнокомандувача Сухопутних військ ЗС РФ та "безпосередньо відповідав за їх готовність до виконання завдань на території України в ході збройної агресії РФ проти нашої держави". На початку 2015 року був призначений на посаду заступника начальника Генерального штабу ЗС РФ. Відповідає за координацію діяльності російських окупаційних війська на Донбасі.

Михайло Теплинський з 2013 по 2015 рр. був командувачем 36 армії Східного військового округу ЗС РФ. На початку 2015 року призначений на посаду начальника штабу Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ, який створений на базі 12 командування резерву та здійснює безпосереднє керівництво російськими окупаційними військами на Сході України.

"Жорсткий та принциповий командир. Дотримується принципу виконання наказів старшого командування будь-якою ціною, незважаючи на життя людей та моральні принципи", - охарактеризували в ГУР російсього генерала.

При цьому зазначається, що, вочевидь, ведення бойових дій проти незалежних держав є "характерною рисою родини Теплинських". Так, брат генерал-лейтенанта Михайла Теплинського - Дмитро Юрійович Теплинський - у жовтні 2008 року нагороджений орденом “Мужества” за участь у військовій операції ЗС РФ проти Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-