Українським силовикам заборонили стріляти - СЦКК

Українським силовикам заборонили стріляти - СЦКК

Укрінформ
Відсьогодні українська сторона запровадила режим "тиші" по всій лінії розмежування у зоні проведення АТО.

Про це заявив на брифінгу у середу керівник української сторони Спільного центру контролю та координації генерал-майор Борис Кременецький, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На підтвердження безумовних прагнень України до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗС України видав розпорядження, згідно з яким з 00 годин 25 листопада військовослужбовцям ЗС України заборонено відкривати вогонь. Про це українська сторона СЦКК поінформувала представників СММ ОБСЄ та російську сторону центру", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що черговою зміною СЦКК за минулу добу було здійснено шість спроб припинення вогню, і всі вони дали позитивний результат.

Генерал Кременецький також зазначив, що на такий крок українська сторона пішла незважаючи на те, що бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню. "Терористи здійснюють прицільні та провокативні обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів, тим самим намагаючись спровокувати військовослужбовців ЗС України на відкриття вогню у відповідь і порушення Мінських угод", - йдеться у повідомленні.

Під час брифінгу також було зауважено на активізації використання противником диверсійно-розвідувальних груп з метою дестабілізації ситуації. З цієї причини представник МЗС України "висловив пропозицію щодо введення мораторію на заборону використання ДРГ НЗФ ОРДО/ОРЛО вздовж лінії розмежування".

Також СЦКК продовжує координувати проведення ремонтно-відновлювальних робіт в регіоні. На сьогодні планувалося їх проведення на 7 об'єктах, але у зв'язку з обстрілами з боку бойовиків роботи на 5 об'єктах призупинені.

Окремо керівник групи наголосив, що в української сторони СЦКК викликає стурбованість інформація про систематичне виявлення поблизу лінії зіткнення озброєння і військової техніки бойовиків, які відповідно до Мінських домовленостей мали бути відведені. Так, за минулу добу, 24 листопада, спостерігачами зафіксовано два випадки застосування проти ЗСУ 82-мм мінометів та один випадок застосування 120-мм мінометів. А за останній тиждень до СММ ОБСЄ передано інформацію про 93 факти таких порушень з точними координатами невідведеного озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-