Бойовики

Бойовики "ДНР" намагаються атакувати невеликими групами - Лисенко

Укрінформ
Бойовики на західних околицях Донецька висуваються невеликими групами до українських позицій та відкривають вогонь.

Про це на брифінгу в Києві заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найскладнішою залишається обстановка на західних околицях Донецька (ділянка фронту від Авдіївки до Мар'їнки). Бойовики, що займають сел. Спартак, територію аеропорту та сел. Старомихайлівку, висуваються невеликими групами до українських позицій та відкривають вогонь. Зазвичай такі перестрілки тривають до однієї години і проводяться у світлу пору доби", - заявив він.

Речник поінформував, що в районі Красногорівки вчора також відбувся обстріл зі 120-мм мінометів, а поблизу сел. Первомайського - перестрілка за участю БМП. "Підсумком кожного такого епізоду є відступ загонів ворога на свої позиції", - сказав він.

На Світлодарській дузі та на північних околицях Горлівки обстановка була "неспокійна, але прогнозована". "Вчора тут було зафіксовано до десяти ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Окрім цього, у сел. Луганському зафіксовано обстріл з БМП", - повідомив Лисенко.

Аналогічна обстановка мала місце у сел. Новгородському, що на південно-західній околиці Горлівки, де вчора ворог двічі застосував гранатомети.

На Луганському напрямку східніше Станиці Луганської, поблизу прикордонного села Сизе вчора відбулося короткотривале бойове зіткнення сил АТО з окупантами. У сусідньому селі Болотене зафіксовано мінометний обстріл та провокація із застосування стрілецької зброї з боку незаконних збройних формувань. Вогонь вівся з протилежного боку Сіверського Донця.

В районі Бахмутської траси було зафіксовано дві збройні провокації бойовиків (обидві - в темну пору доби). Це сталося поблизу сіл Трьохізбенка та Оріхове.

На Маріупольському напрямку ворог порушив режим тиші поблизу Богданівки, Павлополя та Широкиного, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю та гранатомети. "В ряді випадків сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь, внаслідок чого обстріли тривали лише кілька хвилин", - заявив Лисенко.

Загалом ситуація в зоні АТО характеризується інтенсифікацією бойових дій. Противник продовжує застосовувати важке озброєння та тримає на лінії зіткнення значні сили. Ворожі провокації щоденно фіксуються по всьому фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-