Укренерго обіцяє дати світло в Крим вже сьогодні

Укренерго обіцяє дати світло в Крим вже сьогодні

Укрінформ
Ремонт опори Каховка-Титан закінчать у середу, після чого електропостачання на територію Криму відновиться.

Про це в ефірі Громадського повідомив тимчасовий виконувач обов’язків директора «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

«Ми демонтували стару опору на лінії Каховка-Титан. Завтра (у середу – ред.) ми плануємо завершити встановлення нової опори. Після цього електропостачання на територію Криму відновиться. Ремонт пошкоджених ліній обійдеться приблизно в 3 мільйони гривень», - заявив Ковальчук.

За словами керівника Укренерго, відновлення лінії Каховка-Титан забезпечить лише на 40% потреби електроенергії для окупованого півострова.

«Ми оцінюємо, що в них зараз електроенергії приблизно на 200 МВт, цього катастрофічно недостатньо для живлення Криму. Відновлена лінія зможе передавати 250-300 МВт», - повідомив Ковальчук.

Тим часом «5-й канал» на своїй сторінці у YouTube виклав відео, на якому мешканка Севастополя показала, як нині виглядає одна з центральних площ міста – площа Ушакова.

Нагадаємо: в ніч на 20 листопада біля Чаплинки невідомі підірвали опори ліній електропередач, якими здійснюється енергопостачання в анескований Крим. Внаслідок цього окупаційна влада ввела надзвичайне положення. Електроенергію і воду для жителів півострова дають погодинно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-