На ТЕС у Щасті знайшли два схрони з гранатами

На ТЕС у Щасті знайшли два схрони з гранатами

Фото
Укрінформ
У м.Щастя Новоайдарського району Луганщини, на території Луганської теплоелектростанції та неподалік від неї знайдено схрони з великою кількістю мін, снарядів, набоїв та інших боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України в Луганській області.

«23 листопада співробітники СБУ спільно з співробітниками Новоайдарського відділу поліції у покинутому гаражі, що розташований на території колишньої автобази поблизу Луганської ТЕС (м. Щастя), виявили схрон з боєприпасами. Загалом зі схрону вилучено: 2 гранати «РПГ-18», 2 гранати «РГД-5», 3 запали до гранат «УЗРГМ», 4 тротилові шашки масою 200 г, протипіхотна міна «МОН-50», капсулі-детонатори - 3 шт., електродетонатори - 3 шт., вогнепровідний шнур - 1 шт., патрони калібром 5,45 мм у кількості 500 штук», - йдеться у повідомленні.

Ще більше припасів вилучено із покинутого бокса на території самої ТЕС. Там правоохоронці виявили 7 мін калібром 120 мм, 1 снаряд калібром 120 мм, 7 танкових димових шашок, 12 запалів до мін, 19 мін калібром 80 мм, 8 гранатометів «РПГ-22», 5081 набій калібром 5,45, 638 набоїв калібром 7,62, 1 заряд до «СПГ-9», 1 прискорювач до снаряду «РПГ-7», 1 гранату «ВОГ-17», 9 зарядів до зенітної гармати, 1 корпус гранати «Ф-1».

Також у поліції повідомили про ще одну знахідку: на узбіччі автомобільних доріг між с. Борівське та с. Боброве Сєверодонецької міської ради правоохоронці виявили 4 тротилові шашки по 200 г кожна та 1 електродетонатор.

Всі ці факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфіковані за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наразі експерти вивчають вилучене, а правоохоронці шукають власників боєприпасів.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-