Бойовики вели прицільний вогонь по Широкиному - штаб

Бойовики вели прицільний вогонь по Широкиному - штаб

Укрінформ
За минулу добу в зоні АТО бойовики порушили режим тиші на всіх напрямках, у тому числі із застосуванням мінометів та гранатометів.

Про це на брифінгу у Києві заявив спікер Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, за його словами, ворог порушив перемир'я на Донецькому напрямку, а саме: біля Новгородського та Верхньоторецького, а також на південь від Донецька, де бойовики, які розташувалися біля Докучаєвська, здійснили один неприцільний обстріл по позиціях української армії біля Березового.

Фіксується напруження обстановки в районі аеропорту, зокрема біля селища Піски та Авдіївки, де бандформування відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів.

Спікер Адміністрації Президента з питань АТО також повідомив про застосування бойовиками 82 мм мінометів по українським позиціям неподалік від Мар'їнки та Красногорівки.

"Вогонь вівся неприцільно, тож ворожі міни не долетіли до наших позицій і не становили загрозу життю військовослужбовців. Проте факт використання мінометів свідчить, що бойовики порушують Мінські домовленості та угоди щодо відведення озброєння калібром менш ніж 100 міліметрів", - наголосив він.

Також зафіксоване порушення режиму тиші на Луганському напрямку, де бойовики один раз порушили режим припинення вогню на Бахмутській трасі біля селища Новотошківське, застосувавши великокаліберні кулемети та гранатомети.

На Маріупольському напрямку єдиним місцем обстрілів було село Широкине - бойовики двічі вели прицільний вогонь спочатку зі стрілецької зброї, а потім гранатомета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-