В Іллічівському порту обшук, екс-директору вручили підозру

В Іллічівському порту обшук, екс-директору вручили підозру

Укрінформ
Колишньому керівнику Державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт" Юрію Круку, який зараз є радником міністра інфраструктури України, повідомлено про підозру у скоєнні злочину, пов'язаного з укладенням незаконного контракту. Поліція здійснює обшук у морській гавані в рамках розслідування.

Про це у п'ятницю повідомив журналістам голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі під час робочої поїздки на Одеський припортовий завод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Екс-директору Іллічівського порту Юрію Круку слідчий Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомив про підозру в скоєнні кримінального злочину, поліція здійснює обшуки у морській гавані в рамках розслідування цього кримінального провадження", - зазначив Саакашвілі.

Голова ОДА нагадав, що "влітку Крука звільнили з керівної посади в порту. На кілька місяців затягнулося призначення нового директора порту. Очевидно, для того, щоб дозволити тому ж Круку реально контролювати цей порт уже на новій посаді - радника глави відомства. Тобто людину, яка замішана в укладенні угод з корупційними ознаками, продовжують покривати у Києві й призначили на високу посаду в Мінінфраструктури. Однак поліція доведе розпочате кримінальне провадження до кінця".

За словами Саакашвілі, "розслідування пов'язане з укладенням посадовцями порту контракту з іноземної компанією, до якої причетні Олександр і Валерій Баткін, згідно з яким компанії незаконно передано складу на території державного підприємства. Причому таких контрактів, коли державне майно вимивалось через другі-треті, четверті руки, укладено цілу низку. Але нараз слідство зосередило зусилля на дослідженні цього факту, бо наявні конкретні докази скоєння при цьому злочину".

Як повідомили Укрінформу у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, кримінальне провадження стовно посадовців Іллічівського порту ведеться за ознаками ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-