Скандальні вибори в Кривому Розі: відкрили кримінальну справу

Скандальні вибори в Кривому Розі: відкрили кримінальну справу

Укрінформ
У Кривому Розі за результатами другого туру виборів мера відкрито кримінальне провадження за статтею службове підроблення.

Про це повідомив у Фейсбуці радник міністра МВС Зорян Шкіряк.

"Поліція над політикою, не втручається у виборчий процес і безпосередньо реагує тільки на порушення закону. На даний момент відкрито кримінальне провадження за фактом заяви з боку представників "Самопомочі", номер 12015040230000610 за ст. 366 ч. 1 Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії", - написав він.

Зазначимо, стаття 366 (службове підроблення) ч. 1 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів) карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, ЦВК оголосила про перемогу у другому турі виборів міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула (батька екс-віце-прем'єра Олександра Вілкула), що балотувався від "Опозиційного блоку".

"Самопоміч" заявляла, що вимагатиме скасувати результати голосування на дільницях у Кривому Розі, де були зафіксовані масові правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-