ОБСЄ нарахувала понад 200 вибухів біля Донецька

ОБСЄ нарахувала понад 200 вибухів біля Донецька

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі, перебуваючи на залізничному вокзалі в Донецьку, зафіксувала за 15 листопада 229 вибухів у районах на північний захід від цього місця.

Про це йдеться у звіті місії за вихідні.

“В неділю СММ спостерігала значне збільшення кількості вибухів і пострілів під час перебування на спостережному пункті, який знаходиться на залізничному вокзалі Донецька. 15 листопада, перебуваючи на залізничному вокзалі Донецька, спеціальна моніторингова місія чула в цілому 229 вибухів, які сталися в основному на відстані 3-5 км на північ, північний захід і захід від позицій спостерігачів", - йдеться у звіті.

Представники ОБСЄ зазначили, що ці вибухи відбувалися від застосування зенітної установки, в одному випадку 120-мм міномета та іншої невстановленої зброї.

«В той же день, спостерігачі місії зафіксували не менше 250 випадків застосування стрілецької зброї і великокаліберного кулемета з заходу і південного заходу від місця перебування місії», - зазначили спостерігачі.

Також інструктори ОБСЄ оглянули пошкоджені будинки і чули про випадки загибелі людей в результаті обстрілу.

«14 листопада в підконтрольній бойовикам "ДНР" Старомихайлівці (16 км на захід від Донецька), 35 місцевих жителів повідомили місії, що обстріли загострились впродовж останніх тижнів і були постійними попередні три ночі», - наголошується у повідомленні.

Того ж дня лікарі Збройних сил України у Костянтинівці в лікарні №5 і військовий координатор в лікарні Артемівська повідомили, що один український військовослужбовець загинув і ще двоє отримали поранення в результаті обстрілу селища Зайцеве.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-