На Донеччині 750 міліціонерів відмовилися стати поліцейськими

На Донеччині 750 міліціонерів відмовилися стати поліцейськими

Укрінформ
На Донеччині 750 міліціонерів відмовилися стати поліцейськими. Вони залишили ряди органів внутрішніх справ ще до проведення атестації.

Про це Укрінформу повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції області.

"На сьогодні у Донецькій області відмовилися переходити до поліції понад 750 осіб, усі вони вже звільнені з органів внутрішніх справ. Всі інші подали заяви про прийом до поліції. Кожен співробітник пройде атестацію. Рішення по кожному окремо прийматиме комісія, до якої увійдуть представники МВС України, а також громадських організацій", - повідомив начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Наразі в органах внутрішніх справ стався ряд структурних змін. З метою безперервної роботи з прийому звернень громадян і оперативного реагування на них, розслідуванню кримінальних правопорушень і притягненню винних до відповідальності вже призначено співробітників слідчих підрозділів і чергових частин.

Генерал підкреслив, що всі ці призначення - тимчасові і діятимуть до проходження співробітниками атестації, яка покаже, чи гідні вони увійти до лав Національної поліції.

"Нині відбуваються фундаментальні трансформації, але в один момент усе змінити неможливо. Національна поліція потребує фахівців, які мають відповідну освіту і певні навички. Це, передусім, слідчі, співробітники оперативних підрозділів. Ми не можемо зараз усіх звільнити і набрати нових співробітників. Процес реформування буде плавним і повинен завершитися до 1 січня 2016 року", - додав Аброськін.

Що стосується підрозділів ДАІ, то вони продовжують нести службу в звичайному режимі доти, поки не передадуть свої повноваження патрульним поліцейським. Набір до патрульної поліції у Маріуполі стартував 5 листопада. На сьогодні анкети на вступ до підрозділу європейського зразка подали понад 2 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-