Переходом у Станиці скористалися вже 18 тисяч людей

Переходом у Станиці скористалися вже 18 тисяч людей

Укрінформ
За два тижні роботи першого пішого переходу в Станиці Луганській ним скористалися понад 18 тисяч людей.

Про це під час скайп-включення в Українському кризовому центрі повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

«За період з 27 жовтня по 9 листопада пішим переходом у Станиці Луганській скористалися більше 18 тисяч осіб. З них 60% йшли з окупованої території на територію, яка контролюється українською владою», -  підкреслив Клименко.

За його словами, кількість людей кожного дня збільшується. Якщо в перший день роботи лінію розмежування перетнули півтисячі мешканців, то наразі щодня реєструється до 1800 осіб.  Велика частина приходить купити продукти, які на «українській» частині на порядок дешевше, або скористатися послугами банкомату.

«У зв'язку із заморозками та чергами піший перехід обладнаний пунктом обігріву - опалюваною палаткою, де є можливість отримати гарячий чай. За безпекою на пішому переході спостерігають представники ОБСЄ та Міжнародного Червоного Хреста», - наголосив Клименко.

Він також повідомив, що до кінця листопада  на Луганщині відкриється перехід «Золоте-Стаханів», обумовлений Мінськими домовленностями. Зараз проводяться відповідні консультації  з правоохоронцями, представниками Центру АТО тощо. В планах влади  також  відкриття  Новотошківського переходу.

Клименко нагадав, що на пункті переходу дозволяється користуватися як електронними, так і паперовими перепустками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-