Нардеп розповів про зламаний палець журналіста

Нардеп розповів про зламаний палець журналіста

Укрінформ
За фактом завдання тілесних ушкоджень чернігівському журналісту Владиславу Савенку охороною народного депутата України Владислава Атрошенка відкрито кримінальне провадження.

Про це журналістам, які прийшли під міліцію підтримати колегу, повідомила прес-секретар міського відділу УМВС в області Наталія Човпило.

"У нас є заява, написана журналістом з приводу завдання йому тілесних ушкоджень. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 125", - сказала вона.

За словами речниці, розслідування триває. Відповідь на те, чи дійсно охоронці зламали Савенку фалангу пальця на руці, покаже експертиза.

Сам потерпілий, щоправда, на акцію не з'явився. У Фейсбуці написав, що ліг у лікарню, аби пролікувати наслідки інсульту 9-річного давності. Інформацію про перелом Савенок підтвердив, але право визначати, старий він чи новий, залишив лікарям.

За годину до акції журналістської солідарності Атрошенко у прес-клубі "Місцеві вибори-2015" повідомив, що неприємність сталася перед його закритою зустріччю з чотирма сотнями агітаторів (Атрошенко, як відомо, балотується на посаду Чернігівського міського голови). Журналістів туди ніхто не запрошував, і Савенок сам спровокував інцидент. Попри це, нардеп вибачився перед ним і "дуже посварив" охоронців. Вибачатися до Савенка їздив і начальник служби безпеки депутата.

"Були пропозиції: вибачення і якщо щось там трапилось зі здоров'ям - відшкодувати всі ці питання. Я дуже жалкую", - зазначив Атрошенко.

За словами депутата, зараз Савенок каже, що ніяких фізичних ушкоджень під час інциденту не зазнав і претензій до нього не має.

Як повідомлялося, напад охорони Атрошенка на журналіста стався 7 листопада у фойє Чернігівського обласного філармонійного центру. Голову місцевої організації Незалежної медіа-профспілки Савенка охоронці нардепа повалили на підлогу, коли він намагався зробити знімок.

За інформацією колег, які бачили Савенка раніше, з гіпсом на руці через зламану фалангу потерпілий ходив і місяць тому. Пізніше гіпс було знято. Чи стався повторний перелом пальця - покаже експертиза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-